بازار بین الحرمین از مهمترین راستههای بازار تهران است. بازاری بزرگ که عمده اصناف آن را فروشگاههای لوازم التحریر، عطر و ادکلن، ابزار نقاشی و لوازم آرایشی تشکیل میدهند. در این بازار پاساژها و مراکز خرید زیادی برای فروش لوازم التحریر و ابزار نقاشی فعالیت دارند. اگر برای تهیه این گونه کالا به بازار تهران آمدید بازار بین الحرمین بهترین جایی است که میتوانید لوازم التحریر را با قیمت مناسب تهیه کنید.
این بازار به دلیل قرارگیری بین مسجد امام و مسجد جامع به نام بازار بین الحرمین شهرت یافته است. بازار لوازم تحریر بازار تهران در ایام شروع سال تحصیلی یعنی از اواخر شهریورماه تا اوایل مهرماه شلوغترین روزهای خود را تجربه میکند. به جرات میتوان گفت بالاترین تنوع لوازمالتحریر در بازار بین الحرمین دیده میشود.
بازار بین الحرمین بازار کجاست؟
خیابان پانزده خرداد، پله نوروزخان، بازار مسجدجامع، بازار بینالحرمین.
دسترسی به بازار بین الحرمین بازار با مترو
ایستگاههای ۱۵ خرداد و خیام خط ۱ مترو، هردو حدود ۱۰ دقیقه پیادهروی با بازار بینالحرمین فاصله دارند.
ساعت کار بازار بین الحرمین
- شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ تا ۱۷.
- روزهای پنجشنبه از ساعت ۹ تا ۱۴.
- جمعهها و ایام تعطیلی رسمی تعطیل است.




تاریخچه بازار بینالحرمین
این بازار یا بهتر بگوییم راسته در زمان محمدشاه قاجار تاسیس شدهاست. جالب است بدانید که پیش از مدرن سازی شهر تهران بازار بین الحرمین بورس لوازم التحریر نبود. بلکه انواع مشاغل از نانوایی تا عطاری گرفته در آن مشغول فعالیت بودند. بیشتر کسبه علاوه بر داشتن حجره در این بازار، خانهای نیز در نزدیکی حجره داشتند.
با گذشت زمان بازار بین الحرمین به محلی برای تجمع حلبیسازها تبدیل شد. البته خرپاکوبها و شیروانی کوبها نیز در این محل کسب و کار خود را داشتند و کنار حلبی سازها فعالیت میکردند. خرپاکوب حرفهای است که در آن زیرآهن و چوببندی سقف شیروانی انجام شده و به یکدیگر متصل میشوند. به همین دلیل در آن زمان در بازار بین الحرمین همانند بازار مسگرها تنها صدای چکش شنیده میشد.
سقاخانه و حسینیه حلبیسازهای بازار بینالحرمین
در حال حاضر در بازار بینالحرمین حسینیه و سقاخانهای نیز وجود دارد. حسینیه این راسته به نام حسینیه بین الحرمین شناخته میشود. در گذشته نیز این حسینیه با نامهای حسینیه حلبیسازها حسینیه خرپاکوبها نیز شناخته میشد. این حسینیه در سال ۱۳۲۶ خورشیدی توسط فردی به نام «صدرالعلما سجادیان» تاسیس شد. وی خانه خود را وقف ساخت این حسینیه کرد به همین دلیل این حسینیه با نام حسینیه صدرالعلما نیز شناخته میشد.
سقاخانه بین الحرمین توسط «حسین ملک» مشهور به «حاجحسینآقا ملک» (بازرگان) ساخته شدهاست. این سقاخانه در یک ساختمان دو طبقه واقع شده و با کاشی و آینه تزئین شدهاست.