امامزاده سید اسماعیل
آرامگاه امامزاده اسماعیل(ع) یکی از اماکن مذهبی مهم تهران است که نقش زیادی در شکلگیری محله بازار تهران دارد. این آرامگاه در قسمت شرقی بازار بزرگ تهران واقع شده. به دلیل وجود آرامگاه امامزاده اسماعیل بازاری...
ادامه مقالهتکیه بزرگ تجریش در راستهی اصلی بازار تجریش قرار دارد؛ جایی که الان میدان میوه و ترهبازار است. تکیه تجریش یکی از سازههای بسیار قدیمی بازار تجریش است که حدود ۲۰۰ سال قدمت دارد. در اوایل قرن دوازدهم هجری شمسی، اهالی روستا و باغداران شمیران تصمیم گرفتند برای اجرای مراسم مذهبی و انجام مراسم عزاداری مکانی مناسب بسازند. به همین دلیل آنها تصمیم به ساخت تکیهای در روستای تجریش در کنار آرامگاه امامزاده صالح(ع) گرفتند.
بعد از برپایی تکیه تمام مراسمات مذهبی و عزاداریها در آن برگزار میشد. متاسفانه بر اثر بارندگیها و سیل ویرانگری که در سال ۱۳۶۶ شمسی در محله تجریش رخ داد، بخشی از تکیه بزرگ تجریش از بین رفت؛ این تکیه از قدیمیترین تکایای تهران است که نقش مهمی در شکل گیری بازار تجریش داشته است.
روی کتیبه کاشیکاری شده سر در ورودی، سال ساخت تکیه بزرگ تجریش ۱۱۷۶ شمسی نوشته شدهاست؛ این دوران مقارن است با اوایل سلطنت «فتحعلیشاه قاجار». در آن زمان تکیه تجریش وسعت کمتری داشته. بعدها در «دوران ناصرالدین شاه» تکیه توسط حاکم شمیران، «محمدعلیخان تجریشی» که پدر زن ناصرالدینشاه بود وسعت بیشتری گرفت.
تکیه بازار تجریش در ۲۵ مهر ۱۳۸۳ در آثار ملی ایران به ثبت برسد. در ایام محرم این تکیه، مرکزی برای برگزاری مراسمات مختلف عزاداری است. برگزاری تعزیهخوانی، نخلگردانی در این تکیه چنان ارزش و قدمتی دارد که بهعنوان میراث معنوی ثبت شده است.
https://tehranica.info/?p=57984
کامنت