بازار خیابان حافظ
خیابان حافظ یکی از خیابانهای مشهور و قدیمی مرکز شهر تهران است. این خیابان بسیار پر رفت و آمد است و در آن فروشگاهها و مراکز خدماتی زیادی وجود دارد. در این مقاله بورسهای این خیابان را معرفی کردهایم...
ادامه مقالهبازارچه شاپور یا قوامالدوله یکی از امکان تماشایی خیابان و محله خاطرهانگیز شاپور (سنگلج) است؛ بازارچهای که این روزها به نام طرخانی شهرت دارد. این بازارچه بخشی از هویت تاریخی محله سنگلج، یکی از ۶ محله تهران قدیم است که قدم زدن در آن شما را به زمانهای دور میبرد و حال و هوای زمانهای گذشته را برایتان تداعی میکند. در این بازارچه بافت مسکونی و تجاری باهم درآمیختهاند.
بازارچه شاپور در طول هفته و روزهای عادی بسیار شلوغ و پرتردد است. حال و هوای دوستداشتنی این بازارچه بسیاری از مردم شهر تهران را برای دیدن این بازارچه تاریخی به این سوی تهران میکشاند. بازارچهای مسقف همراه با کفپوشی از سنگ. این بازارچه با گذشت حدود ۱۶۰ سال از عمرش هنوز بوی تازگی و طراوت میدهد.
بازارچه شاپور درگذشته به نام قوامالدوله از خانواده فرهنگ آفرین و مشهور قوام شیرازی نامگذاری شده بود که ظاهرا در ساخت یا مرمت بنا نقش مهمی برعهده داشته است. سبک معماری بازارچه یکی از نمونههای درخشان معماری ایرانی در دوران قاجاریه است. پیش از قوامالدوله این بازار به نام آصفالدوله شهرت داشتهاست.
خیابان وحدت اسلامی، میدان شاپور (میدان وحدت اسلامی)
نزدیکترین ایستگاه مترو به بازارچه شاپور، ایستگاه خیام خط ۱ مترو با کمتر از ۱۵ دقیقه پیادهروی فاصله است.
این بازارچه بورس کفش است و در کنار آن ساکنان محله سنگلج از این بازارچه خریدهای روزانه خود را انجام میدهند؛ نان، خواروبار، گوشت و میوه، خیاطی، سوپر مارکت، پروتئنی و… دیگر اصناف بازارچه شاپور را تشکیل میدهند.
سخن آخر
در این مقاله سعی کردیم بازارچه تاریخی شاپور را به شما معرفی کنیم؛ بازارچهای که قدمت آن به دوران قاجاریه بازمیگردد و به نام بازارچه قوامالدوله و طرخانی نیز شناخته میشود. این بازارچه توسط یکی از متمولین شیرازی، قوامالدوله تاسیس شد. در بازارچه قوامالدوله نیز مانند اغلب بازارهای اصیلی که در تهران و ایران وجود دارند اماکنی نظیر مسجد و سقاخانه نیز وجود دارد و همچنین حجرههای بازارچه که بر طبق الگوی قدیمی بازارهای ایرانی ساخته شدهاند.
خیابان وحدت اسلامی، میدان شاپور (میدان وحدت اسلامی)
نزدیکترین ایستگاه مترو به بازارچه شاپور، ایستگاه خیام خط ۱ مترو با کمتر از ۱۵ دقیقه پیادهروی فاصله است.
این بازارچه بورس کفش است و در کنار آن ساکنان محله سنگلج از این بازارچه خریدهای روزانه خود را انجام میدهند؛ نان، خواروبار، گوشت و میوه، خیاطی، سوپر مارکت، پروتئنی و... دیگر اصناف بازارچه شاپور را تشکیل میدهند.
https://tehranica.info/?p=43678
نظر کاربران