ایستگاه حقانی خط 1 مترو. فاصله 600 متر؛ کمتر از ۱۰ دقیقه پیادهروی.
ایستگاه همت خط 1 مترو. فاصله 900 متر؛ حدود ۱۰ دقیقه پیادهروی.
ایستگاه همت خط 7 بیآرتی. فاصله 900 متر؛ حدود ۱۰ دقیقه پیادهروی.
موقعیت
پارکینگ اختصاصی داردجای پارک در خیابان دارددر نزدیکی پارکینگ عمومی قرار دارد
پل طبیعت، بر فراز اتوبان مدرس، یکی از نمادهای شهر تهران است که به عنوان پل پیادهروی سهطبقه، پارک آب و آتش را به پارکجنگلی طالقانی متصل میکند. این سازه زیبا، اولین و بزرگترین پل غیرخودرویی ایران است. پل طبیعت یکی از جاذبههای مهم گردشیتفریحی پایتخت است. شما میتوانید روی این پل قدم بزنید؛ در فودکورت آن غذایی میل کنید؛ عکاسی کنید و چشمانداز کوه البرز را تماشا کنید. کافه و رستورانهای روی این پل فرصتی برای استراحت و لذت بیشتر را برای شما فراهم میکنند. پل طبیعت پس از افتتاح، نگاه بسیاری را در ایران و جهان به خود معطوف کرد. این پل از مدرنترین جاذبههای گردشگری تهران است که طرفداران بسیاری دارد.
در ادامه با تهرانیکا همراه باشید تا بیشتر با پل طبیعت آشنا شویم.
پل طبیعت کجاست؟
پل طبیعت در منطقه ۳، بیرون از محدوده طرح ترافیک و در آدرس چهارراه جهانکودک، بزرگراه شهید حقانی، خیابان شهیدی، داخل پارک آب و آتش قرار دارد.
دسترسی به پل طبیعت با مترو
ایستگاه حقانیِ متروی خط ۱، حدود ۱۵ دقیقه پیادهروی با پل طبیعت فاصله دارد.
چرا باید برای گردش به پل طبیعت برویم؟
به دلایل مختلف و گوناگونی میتوانید پل طبیعت را به عنوان مقصد گردش خود انتخاب کنید.
• این پل یکی از جاذبههای مهم گردشگری تهران است که بعد از برج میلاد میتوانیم از آن به عنوان جدیدترین نماد پایتخت یاد کنیم.
• پل جذاب طبیعت مقصد خوبی برای گردشگری و انواع تفریح است. شما میتوانید در کافهرستورانهایی که بر روی پل قرار دارند؛ لحظات مفرحی داشته باشید.
• این پل مقصدی جذاب برای کسانی است که عاشق عکاسی هستند. شما میتوانید بر روی این پل تصاویر زیبا و خاطرهانگیزی از خود ثبت کنید.
• این پل شهرت زیادی در جهان دارد و به عنوان اثری هنری شناخته میشود.
• پل زیبای طبیعت مناظر و چشم اندازهای خوبی برای تماشای شهر دارد.
• این پل نزدیک به مناطق گردشی جذابی مانند پارک طالقانی و بوستان آب و آتش است. با استفاده از این پل میتوانید به امکاناتی که در این دو بوستان قرار دارند دسترسی داشته باشید.
• این پل جاذبهای گردشگری است که برای تعامل شهروندان جامعه با یکدیگر ساخته شده است.
• از طریق پل طبیعت میتوانید به اماکنی همچون رصدخانه گنبد مینا و کتابخانه ملی ایران دسترسی داشته باشید.
• از طریق این پل میتوانید سومین پرچم بزرگ دنیا (از نظر ارتفاع میله پرچم) که بر فراز برج پرچم پارک جنگلی طالقانی افراشته شده را مشاهده کنید.
طبقات پل طبیعت
طبقه اول پل مخصوص کافیشاپ و رستوران است. اگر مایلید در محیطی متفاوت غذا نوش جان کنید؛ فود کورت این طبقه گزینه جذابی است.
طبقه دوم پل با فضاهای سبز آراسته شده؛ این طبقه مناسب کسانی است که علاقمند به پیادهروی بر روی پل هستند. در این طبقه نیمکتهایی برای استراحت در نظر گرفته شده است.
طبقه سوم پل مساحتی کمتر از دیگر طبقات دارد. اگر به پل دیدنی طبیعت آمدهاید تا منظرههای اطراف را تماشا کنید باید به طبقه سوم بروید. از این قسمت میتوانید منظره پارکهای اطراف و رشته کوههای البرز و کوه دماوند را تماشا کنید. این طبقه حال و هوای خاصی برای عکاسی دارد.
فود کورت پل طبیعت کجاست؟
فود کورت پل طبیعت در انتهای بال شرقی پل قرار دارد. انواع و اقسام رستورانها شامل کافهها و رستورانهای ایرانی و خارجی در این فود کورت حاضرند تا به شما خدمات بدهند. صرف غذا در رستورانها و کافههای فود کورت این پل تجربه بینظیری از گردش و تفریح در تهران است. به این دلیل که شما برای صرف غذایتان در ارتفاع، معلق بین زمین و آسمان هستید. اگر مایلید برای رستوران گردی فضای متفاوت را امتحان کنید؛ فودکورت پل طبیعت گزینه بسیاری جالبی است.
پل طبیعت چگونه ساخته شد؟
شرکت نوسازی عباس آباد تهران در سال ۱۳۸۷ فراخوانی را منتشر کرد که در آن طراحان را دعوت کرده بود تا در قالب یک مسابقه، طرحهای خود را معرفی کنند. هدف اصلی این شرکت حفظ محیط زیست منطقه، اتصال دو منطقه گردشگری مهم پایتخت به یکدیگر و همچنین ایجاد چشمانداز خوب برای شهر تهران بود. پس از بررسی طراحهای ارسالی، طرح شرکت دیبا، برنده این فراخوان شد که پیش از این طراحی آمفی تئاتر آب و آتش و بازار گل و پل ابریشم ۲ را هم برعهده داشت.
معماری این سازه را خانم لیلا عراقیان انجام داده است. پل طبیعت برمحور پنج ایده توسط لیلا عراقیان، سحر یاسایی و علیرضا بهزادی طراحی شده است که عبارتند از: حفظ درختان و احترام به طبیعت؛ پل طبیعت محلی برای توقف و مکث رهگذران؛ پل و اتصال چند نقطه؛ پل ترکیبی از چند منحنی و معماری انسانگرا. پروژه ساخت این سازه منحصربهفرد در سال ۱۳۸۸ آغاز و بعد از مطالعه اولیه ساخت آن در سال ۱۳۸۹ آغاز و سرانجام در ۲۰ مهر ۱۳۹۳ افتتاح شد.
طراحی پل طبیعت
پل پیادهروی طبیعت سه طبقه دارد که بر روی سه ستون فولادی بر روی زمین نگاه داشته میشوند. سازهای عظیم با مساحت ۷۶۸۰ متر مربع که به طبیعت و انسان تعلق دارد و هیچ خودرویی قادر به عبور از آن نیست. بر خلاف کارکرد اصلی پلها که فضایی برای عبور رهگذران هستند؛ این سازه عظیم طوری طراحیشده تا رهگذران را به ماندن و مکث کردن ترغیب کند. فضاهایی که برای گردش و تفریح در محیط پل تعبیه شدهاند نیز شهروندان را تشویق میکنند تا ساعاتی دلپذیر را بر روی پل سپری کنند. از این لحاظ پل طبیعت را میتوانیم به پلهای سیوسهپل و پل خواجوی اصفهان شبیه بدانیم.
طراحی این پل ارگانیک و سازگار با محیط زیست است که نظیر آن در کشورهای استرالیا، مالزی هلند، بلژیک، فرانسه و کانادا دیده میشود. ستونهای درختیشکل و نام پل اهمیت توجه به محیط زیست در طراحی آن را نشان میدهد. پل طبیعت همانطور که از اسمش پیداست به لطف طراحی خاص به خوبی با طبیعت اخت شده است.
نورپردازی پل یکی از نقاط قوت آن است که در شب تماشایش چشم را نوازش میکنند. این پل زیبا با طول ۲۷۰ متر یکی از طولانیترین پلهای پیادهروی ایران است که در ارتفاع ۴۰ متری از سطح زمین قرار گرفته است. پیادهروی و تفریح در چنین ارتفاع بلندی جذابیتهای خاص خود را دارد.
طراحی پل به گونهای است که ابتداء و انتهای آن در مسیر مستقیم و تک خطی قرار نگرفتهاند. طراحان پل چند ترکیب منحنی برای آن در نظر گرفتهاند تا عابران برای عبور از آن و تماشای مناظر اطراف قدمهایشان را آهسته بردارند. رهگذران سه مسیر با ارتفاعهایی متفاوت برای عبور از پل پیش روی خود دارند که توسط پله و رمپ به یکدیگر متصل میشوند.
شرکت دیبا، طراح پل طبیعت
شرکت شازههای پارچهای دیبا نخستین شرکت تخصصی در زمینه معماری، طراحی و تولید سازههای پارچهای در ایران است. این شرکت در سال ۱۳۸۴ فعالیت خود را آغاز کردهاست و پیشروی صنعت سازههای غشایی در ایران است. پل طبیعت از موفقترین پروژههای شرکت دیبا است.
لیلا عراقیان معمار و طراح پل طبیعت
لیلا عراقیان متولد ۱۳۶۲، معمار و یکی از طراحان پل طبیعت است. او فارغالتحصیل کارشناسی رشته معماری از دانشگاه شهید بهشتی و کارشناسی ارشد معماری از دانشگاه UBC کانادا است که تا به امروز پروژههای مختلف معماری را انجام دادهاست.
جوایز پل طبیعت
پل طبیعت تهران بعد از افتتاح موفق به دریافت جوایز بسیاری شد. این جوایز عبارتند از:
۱۳۹۵. کسب رتبه دوم نوآوری در سی امین جشنواره بینالمللی خوارزمی ۱۳۹۵، برای طراحی پل طبیعت
۱۳۹۵. جایزه معماری آقاخان ۲۰۱۶
۱۳۹۴. جایزه معمار برای فضاهای عمومی، تهران، ایران
۱۳۹۴. طرح تقدیر شده جایزه معماری آسیا، استانبول، ترکیه
۱۳۹۴. برنده جایزه نقرهای IPMA برای مدیریت پروژه، پاناما
۱۳۹۴. برنده جایزه MEIDAA در بخش پروژههای عمومی و شهری خاورمیانه، دوبی، امارات متحده عربی
۱۳۹۴. برنده جایزه Award+A Architizer دربخش پل سازی و بزرگراهها، نیویورک، آمریکا
۱۳۹۳. برترین پل شهری در چهارمین کنفرانس بینالمللی پل در دانشگاه امیرکبیر، تهران، ایران
۱۳۹۳. برنده خشت طلایی در فضاهای گردشگری و تفریحی در روز جهانی شهرها، تهران، ایران
۱۳۹۲. برترین سازه فولادی کشور در بخش پل در چهارمین کنفرانس فولاد و سازه، تهران، ایران
سخن آخر
پل طبیعت بعد از برج میلاد از جملهی جدیدترین و مدرنترین نمادهای شهر تهران است که در این مقاله با آن شدیم. حضور بر روی این پل میتواند تجربه متفاوت در زمینه گردشگری برای شما باشد. این پل پیادهروی عظیم، به گونهای طراحی شده که عابران بر روی آن توقف کنند تا با تماشای معماری و محیط اطراف پل به تفکر بپردازند. در طراحی و ساخت این پل اهمیت و احترام به طبیعت از نکات مهمی است که سازندگان، به آن توجه ویژه نشان دادهاند.
در این پل هم میتوانید عکاسی کنید؛ هم غذایی نوش جان کنید و هم قدم بزنید و با دوستان و همراهان خود گپ و گفت داشته باشید. به همین دلیل این پل باشکوه از جذابترین امکان گردشیتفریحی تهران است که این روزها طرفداران زیادی دارد. اگر به دنبال مکانی متفاوت و جذاب برای گردش و تفریح هستید؛ حتما این پل را به عنوان یکی از گزینههای خود بررسی کنید.
پارک ژوراسیک تهران یک بوستان آموزشی، گردشگری و تفریحی در محله سعادت آباد تهران است. این پارک با انواع مجسمههای دایناسورها در گونههای مختلف و ابعاد واقعی نخستین پارک موضوعی پایتخت به شمار میرود که به معرفی انواع دایناسورها به همراه نمایش مجسمههای متحرک دایناسورها همراه با صدا و جلوههای ویژه میپردازد.
بوستان ریحانه یکی از بزرگترین پارکهای بانوان شهر تهران است. این بوستان در ضلع شرقی پارک چیتگر قرار دارد. بوستان ریحانه از امکانات بسیار خوبی برخوردار است...
باغموزه مینیاتور تهران اولین موزه مینیاتوری کشور است و در آن آثار برجسته تاریخی ایران به صورت ماکتهای کوچک به نمایش گذاشته شدهاند. این باغموزه با هدف آشنایی مردم با آثار تاریخی ایران که در یونسکو به ثبت جهانی رسیدهاند، ساخته شدهاست...
پارک جنگلی یاس فاطمی با مساحت ۱۴۰۰ هکتار، بزرگترین پارک جنگلی پایتخت است که در شمال شرق تهران قرار دارد. بزرگراه شهید بابایی از وسط پارک جنگلی یاس میگذرد و آن را به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم میکند...
پارک ملی سرخه حصار یکی از قدیمیترین شکارگاههای ایران است که حدود دویست سال پیش به پارک تبدیل شد. این پارک در شرق تهران قرار دارد و به دلیل وسعت زیادش، امکانات طبیعی و تفریحی متنوعی دارد...
بوستان گفتگو پارکی سرسبز و خوش آب و هوا و مقصدی عالی برای پیاده روی و تعامل با طبیعت است. در این مطلب، ما به بوستان گفتگو سفر میکنیم تا ببینیم این پارک چگونه میتواند به همزیستی مسالمت آمیز انسان با طبیعت کمک کند...
نظر کاربران